(+31) 030- 227 3377 info@aaim.nl

Angscultuur Quickscan

19 jan 23

Angstcultuur Quickscan

Een angstcultuur heeft nogal wat gevolgen. Niet alleen voor de prestaties van medewerkers, maar ook voor het verzuim, verloop en het levensgeluk dat men ervaart.  Angst werkt verlammend op individuele mensen en daarmee dus ook op een werkomgeving en hele organisatie.

Alleen… er is wel een probleem met het woord “angstcultuur”. Inmiddels is het een modebegrip gworden dat al snel en vaak wordt gebruikt. Helaas zorgt dat ervoor dat, wanneer echt sprake is van een angstcultuur, dit al snel wordt gebagatalliseerd. Andersom, soms wordt heel veel aandacht besteed aan een zogenaamde angstcultuur, terwijl hier eigenlijk geen sprake van is.

Wij hebben daarom een quikscan ontwikkeld. Met deze scan wordt gemeten in hoeverre (waarschijnlijk) sprake is van een angstcultuur. Een simpele vragenlijst die je alleen of samen met collega’s kunt doorlopen. Het invullen kost ongeveer 10 minuten tot een kwartiertje.

Is die scan 100% accuraat? Nee, maar het is wel een goede indicatie. Aan de hand van de uitkomsten kan worden bepaald of actie nodig is. Vul de scan in en zie gelijk de resultaten. Komt er een hoge score uit de scan en wil je verdere hulp? Neem dan zeker contact met ons op.

meer BLOGs

Ga binair mailen!

Ga binair mailen!

Binair Mailen: Een Efficiënte Benadering om Probleemoplossing te Stimuleren Het is voor bijna iedereen een bekende frustratie, een overvolle mailbox. De hele dag door komen er...

Lees meer
De Aaim beslisboom, heb je ons nodig?

De Aaim beslisboom, heb je ons nodig?

De Aaim beslisboom: Heb je ons nodig of kun je het zelf?  We claimen niet dat iedere organisatie voor ons zou moeten kiezen. Sommige organisaties hebben simpelweg alles op orde....

Lees meer

Aaim B.V.

KvK nr. 56880383

Bel ons gerust,

behalve om ons iets 

aan te smeren.

Wij hebben alles al.

tel: 030 - 22 733 77

Je zoekt een baan,

hebt een vraag, of je

wilt gewoon iets kwijt?

Schrijf het van je af. 

e-mail: info@aaim.nl