(+31) 030- 227 3377 info@aaim.nl

CULTUUR VERBETEREN VOOR LEIDERS

Zelfstandig cultuur verbeteren

Wij zijn specifiek gericht op directies, managementteams en leidinggevenden zichzelf willen ontwikkelen en die een cultuur- of gedragsverandering in gang willen zetten.  Veel van onze klanten willen dit niet doen door middel van een grootschalig verandertraject of een leger dure externen over de vloer. 

Vaak zorgen adviseurs er namelijk voor dat het lijkt alsof “de organisatie het niet zelf kan”. Ook medewerkers zijn vaak cynisch over externe adviseurs die binnen komen vliegen, hun “trucje” doen en weer doorgaan naar de volgende organisatie. Bij leidinggevenden is er daarbij vaak ook nog het gevoel: “had ik dat niet zelf kunnen doen?”

Advies zonder Adviseur

Alles blijft hetzelfde behalve 1 ding: we komen niet op de werkvloer! We delen onze kennis, advies en “tools”. We spreken alle stappen met je door. We maken presentaties, ontwerpen interventies en bereiden voor op wat gaat komen. Of we houden het gewoon bij af en toe sparren of coaching. 

Dit heeft veel voordelen. Belangrijkste voordeel is dat er geen perceptie meer is van externe hulp. De werkvloer voelt daadkracht en eigenaarschap van de directie. En uiteraard zijn de kosten van dit soort trajecten lager. 

Doel 

In ongeveer 6 maanden doorlopen we drie fases: de Diagnosefase, de Ontwerpfase en de Implementatiefase. In deze periode maken we samen de cultuur tastbaar en meetbaar, hebben we nieuwe kaders opgesteld en de eerste interventies doorgevoerd. We werken daarbij met een online projectmanagement tool. De nadruk ligt op tastbare verandering. En dus sturen we daar ook op. Daarom verschilt veranderen met Aaim van een traditionele aanpak en zorgen we dat je het voortaan zonder ons kunt:

VANNAAR
Cultuur is vaag en niet tastbaarEen tastbaar en meetbaar beeld van de cultuur
Geen idee hoe we moeten veranderen en waar te beginnen?Bewezen effectieve aanpak, stap voor stap uitgewerkt.
Cultuur leidt jouJij leidt cultuur
Veel investeren in werken met externenZelf verandering in gang zetten
Symptoombestrijding, teambuilding en feedbackcursussenConcrete interventies die wel effect hebben
Ongeschreven regelsExpliciete focus op wat belangrijk is


Hoe ziet het eruit? 

De diagnose, ontwerp en implementatiefase worden allemaal afgestemd op je eigen wens. We geven wel graag de grote lijnen!

Diagnose

We doen onderzoek naar de huidige en gewenste cultuur door te kijken naar de waarden, ongeschreven regels, gedrag en keuzes. Dit doen we door middel van een online vragenlijst en interviews die je als leidinggevende zelf afneemt. Alles geheel in de stijl van de organisatie.

Zo leggen we samen de zwarte gaten bloot tussen de huidige en gewenste cultuur, maar ook tussen de cultuur en de strategie of de cultuur en de structuur van de organisatie. Je presenteert zelf de uitkomsten aan je team of organisatie in combinatie met een plan voor verandering.

 

Ontwerp

Heb je inzichtelijk waar en wat je wilt veranderen? Dan zorgen wij samen voor heldere kaders zoals een missie, visie, waarden en gedragsprincipes. Daarnaast maken we cultuur tastbaar door te kijken naar de structuren binnen de organisatie. Zo zorg je voor consistentie in jullie signatuur, cultuur en structuur Denk bij deze structuren aan gedrags-, Leiderschap-, organisatie-, sturings-, HR-, overleg- en communicatiestructuren.

Implementatie

Soms is een verandering al aan de gang of volgt die uit de eerder beschreven fases. We begeleiden en coachen leidinggevenden bij het daadwerkelijk veranderen. Dit doen we vanuit onze ervaring, mensenkennis en brede inzichten op het gebied van verandermanagement. Het coachen en begeleiden doen we vaak buiten het werk om op een mooie locatie of setting waar de benen even op tafel mogen.

ONS BLOG

onze klanten

Wij hebben met trots gewerkt voor o.a.:

Aaim B.V.

KvK nr. 56880383

Bel ons gerust,

behalve om ons iets 

aan te smeren.

Wij hebben alles al.

tel: (+31) 030- 227 3377

Je zoekt een baan,

hebt een vraag, of je

wilt gewoon iets kwijt?

Schrijf het van je af. 

e-mail: info@aaim.nl