(+31) 030- 227 3377 info@aaim.nl

Cultuuronderzoek

Goed onderzoek met concreet resultaat

Op zoek naar manieren om de prestaties en tevredenheid van jullie organisatie te verbeteren? Of wil je graag meer inzicht krijgen in de huidige organisatiecultuur en hoe deze versterkt kan worden? Dan kan een cultuuronderzoek uitkomst bieden.

Ons onderzoek laat zien hoe jullie organisatiecultuur de prestaties en tevredenheid van jullie mensen beïnvloedt. Wij onderzoeken hoe die organisatiecultuur verbeterd kan worden. En, hoe dit kan bijdragen aan de motivatie, betrokkenheid en ontwikkeling van de organisatie.

Een onderzoek naar de organisatiecultuur is relevant voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van de prestaties van de organisatie en het creëren van een positieve werkomgeving.

Uitgangspunten bij ons organisatiecultuur onderzoek

In onze onderzoeken hanteren wij drie belangrijke uitgangspunten.

1) Draagvlak

Draagvlak is een belangrijke voorwaarde voor verandering in een organisatiecultuur. Daarom betrekken wij zoveel mogelijk medewerkers bij het onderzoek op een interactieve en aansprekende manier.

Zo is een cultuuronderzoek eigenlijk al de eerste stap van de verandering.

2) Duidelijkheid

In een cultuuronderzoek kijken we naar jullie huidige en gewenste cultuur om te bepalen of verandering nodig is. Als dat zo is, brengen we dit ook op zo’n manier in kaart dat jullie direct kunnen beginnen met veranderen en verbeteren.

We onderzoeken ook of er subculturen zijn binnen de organisatie en zorgen zo voor een helder beeld van de veranderwens en verbetermogelijkheden.

3) Doorpakken

Als verandering of verbetering nodig is, dan brengen we die in kaart en kijken we met jullie ook gelijk naar welke verbeteringen zorgen voor de gewenste cultuur.

In de laatste fase van het onderzoek helpen we jullie met het vormgeven van deze verbeteringen in een Plan van Aanpak. Zo weten jullie niet alleen wat er moet gebeuren, maar kunnen jullie er ook direct mee aan de slag! 

Hoe wij ons organisatiecultuur onderzoek uitvoeren

Ons onderzoek bestaat uit een online vragenlijst en interviews. We zorgen voor een hoge respons, veel betrokkenheid en draagvlak. We kiezen graag voor groepsinterviews omdat we op die manier zoveel mogelijk mensen kunnen betrekken. Natuurlijk is het ook mogelijk om individuele interviews te organiseren als er bijvoorbeeld sprake is van een angstcultuur.

Onze onderzoeken duren meestal twee maanden vanaf de kick-off tot de terugkoppeling. Een onderzoekstraject ziet er globaal als volgt uit, maar dit is natuurlijk wel altijd maatwerk:

Aaim Organisatiecultuuronderzoek Timeline Cultuuronderzoek

 

Waarom een cultuuronderzoek en geen MTO?

Een MTO voorspelt vaak dezelfde problemen, zoals te veel werk, slechte communicatie en een gebrek aan waardering. Dit is niets nieuws en komt eigenlijk overal voor. Wij kijken niet alleen naar de symptomen die een MTO laat zien, maar ook naar de oorzaken van de problemen. Op deze manier kunnen we echt werken aan het verbeteren van de cultuur en alle aspecten die daarbij komen kijken.  

Aaim Organisatiecultuur Cultuuronderzoek

Interesse?

Is de organisatiecultuur wellicht aan verandering toe? Of wil je graag meer inzicht krijgen in de huidige organisatiecultuur en hoe deze versterkt kan worden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan voor je klaar om de mogelijkheden te bespreken en zijn gek op koffie.

ONS BLOG

Ga binair mailen!

Ga binair mailen!

Binair Mailen: Een Efficiënte Benadering om Probleemoplossing te Stimuleren Het is voor bijna iedereen een bekende frustratie, een overvolle mailbox. De hele dag door komen er...

Lees meer

onze klanten

Wij hebben met trots gewerkt voor o.a.:

Aaim B.V.

KvK nr. 56880383

Bel ons gerust,

behalve om ons iets 

aan te smeren.

Wij hebben alles al.

tel: 030 - 22 733 77

Je zoekt een baan,

hebt een vraag, of je

wilt gewoon iets kwijt?

Schrijf het van je af. 

e-mail: info@aaim.nl