(+31) 030- 227 3377 info@aaim.nl

Cultuur verbeteren voor organisaties

Een sterke cultuur heeft directe invloed op de resultaten, betrokkenheid, productiviteit en klanttevredenheid.
De cultuur kan organisaties blokkeren of juist laten excelleren. 

Wij maken cultuur tastbaar en meetbaar. Dus geen symptoombestrijding, teambuilding of feedback- of yogacursussen.
Wel concrete interventies en blijvende gedragsverandering. Daarbij zorgen we voor veel draagvlak. Dat doen we door de hele organisatie te betrekken bij het formuleren van de “veranderwens”.

Samengevat doen we voor organisaties 3 dingen op het gebied van hun cultuur: onderzoek, verbetering en positionering. 

Onderzoek

Veel veranderingen mislukken omdat ze zijn bedacht op de hei en niet passen bij de waarden, ongeschreven regels en de cultuur die echt leeft op de werkvloer.

Wij onderzoeken de huidige en gewenste cultuur en laten verschillen zien in de verschillende subculturen. Vervolgens komen we tot een tastbaar en concreet toekomstbeeld waar de hele organisatie zich in kan vinden. De beste basis om een verandering wel te laten slagen.

Verbetering

Weten waar jullie heen gaan, maar hoe jullie dit gaan doen is nog niet duidelijk? Samen schetsen we een duidelijke stip op de horizon.  Die stip vertalen we naar concrete aanpassingen die voor ander gedrag zorgen. Verandering ontstaat namelijk niet door trainingen of workshops, maar wel door de organisatie aan te passen. Dit doen we door een  ontwikkeltraject te doorlopen met “real life” projecten die zorgen dat de verbeterpunten door medewerkers zelf worden gerealiseerd. Kortom, we gaan van cultuur naar structuur. 

Positionering

Natuurlijk is het goed om te zorgen voor een organisatiecultuur waar iedereen doelgericht, vrij en energiek samenwerkt. Maar, het wordt pas echt mooi als klanten jullie unieke cultuur ook gaan herkennen en waarderen. Daarom zorgen wij ervoor dat cultuur wordt meegenomen in de strategie en positionering van de organisatie. Dit doen we vaak samen met de verantwoordelijken voor communicatie, marketing, finance en natuurlijk de directie als geheel. 

ONS BLOG

onze klanten

Wij hebben met trots gewerkt voor o.a.:

Aaim B.V.

KvK nr. 56880383

Bel ons gerust,

behalve om ons iets 

aan te smeren.

Wij hebben alles al.

tel: (+31) 030- 227 3377

Je zoekt een baan,

hebt een vraag, of je

wilt gewoon iets kwijt?

Schrijf het van je af. 

e-mail: info@aaim.nl