(+31) 030- 227 3377 info@aaim.nl

Aaim als Chief Culture Officer (CCO)

Aaim als Chief Culture Officer (CCO)

Onze meest uitgebreide vorm van begeleiding. De partners van Aaim (Raymond en Michiel) vormen samen voor minimaal 6 maanden de Chief Culture Officer (CCO) functie. We zijn vaak aanwezig om om te zorgen voor jullie gewenste cultuur. Dit doen we zowel met leidinggevenden als jullie helden van de werkvloer. Hands on regie dus. Zie het als de personal trainer die bij je langskomt met ook nog eens alle fitnessapparatuur en de juiste voeding.

Deze optie is niet voor iedereen. Wij vragen om een duidelijk mandaat om veranderingen voor elkaar te krijgen en onze Chief Culture Officer rol vraagt wat meer budget. Wij doen dit voor organisaties die de urgentie voelen om snel stappen te zetten en geen risico willen in de veranderfase.

Het past niet in de agenda’s om dit voor al onze klanten te doen. Er is dus maar een beperkt aantal plekken voor CCO klanten. Maar, als we het komen doen… zijn er een aantal grote voordelen!

1. Deskundigheid en ervaring:

Wij brengen een schat aan expertise en ervaring met ons mee op het gebied van organisatiecultuur en verandermanagement. We zijn al bij meer dan 150 organisaties betrokken geweest en als we onze opdrachtgevers mogen geloven, doen we dat, met een waarderingsscore van 9, best aardig.

2. Hands-on begeleiding

In de rol van CCO bieden we hands-on begeleiding door wekelijks aanwezig te zijn en direct met jullie leidinggevenden en medewerkers samen te werken om de gewenste veranderingen door te voeren.

3. Mandaat om "het" voor elkaar te krijgen

We krijgen in de rol van CCO een bijbehorend mandaat, wat betekent dat we de autoriteit hebben om beslissingen te nemen en veranderingen door te voeren, zonder vertragingen als gevolg van bureaucratie.

4. Risicobeheersing

Organisaties die geen risico willen nemen in de cultuurveranderingsfase, kunnen profiteren van de zekerheid die we in de rol van interim CCO bieden. We zorgen ervoor dat de veranderingen op een gecontroleerde en effectieve manier worden doorgevoerd.

5. focus op prioriteiten
Wij helpen jullie te richten op de cruciale culturele veranderingen, waardoor jullie niet afgeleid worden door andere zaken die belangrijk lijken, maar het eigenlijk niet zijn.
6. conflictbeheersing
We fungeren in de rol van Chief Culture Officer ook vaak als mediator en conflictoplosser binnen de organisatie. We helpen dan ook bij het identificeren en aanpakken van culturele conflicten voordat ze escaleren en de productiviteit beïnvloeden.
7. Consistent met de Merkperceptie & Strategie
We richten ons als Chief Culture Officer ook vaak op het verbeteren van het externe merkimago door ervoor te zorgen dat de organisatiecultuur congruent is met de publieke perceptie. Dit kan de reputatie van de organisatie versterken en klanten, partners en investeerders aantrekken.
8. Tone at the top

Hoe vaak wordt wel niet gezegd dat het “aan het leiderschap ligt”. Wij helpen als Chief Culture Officer jullie leiders om cultuurkampioenen te worden en het goede, oprechte, voorbeeld te geven.

ONS BLOG

Ringmaster of The Shitshow

Ringmaster of The Shitshow

Ringmaster of the Shitshow - Turning Chaos into Culture - We snappen het, je glas moet altijd halfvol zijn. Als leidinggevende moet je positief zijn en altijd de blik op de...

Lees meer

onze klanten

Wij hebben met trots gewerkt voor o.a.:

Aaim B.V.

KvK nr. 56880383

Bel ons gerust,

behalve om ons iets 

aan te smeren.

Wij hebben alles al.

tel: 030 - 22 733 77

Je zoekt een baan,

hebt een vraag, of je

wilt gewoon iets kwijt?

Schrijf het van je af. 

e-mail: info@aaim.nl